ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑ 03/04/2016

Εκτύπωση

Την Κυριακή 03/04/2016, στα πλαίσια εκλογής του νέου Δ.Σ. του Παραρτήματος Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ευρεία σύσκεψη των Διοικήσεων όλων των Παραρτημάτων της Βορειοδυτικής Ελλάδας (Δ.Σ.: Ημαθίας, Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Φλώρινας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Άρτας), στην οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Σωματείου για τα τεκταινόμενα τόσο σε επίπεδο επιχείρησης όσο και γενικότερα και εξετάστηκαν αναλυτικά οι νέες επιθέσεις της εργοδοσίας στις αμοιβές μας αλλά και στις εργασιακές μας σχέσεις (επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις  καταβολής μισθών, κατάργηση συνεργείων καθαριότητας κ.λ.π. ).

         Επικροτήθηκε από όλους η σθεναρή και αγωνιστική στάση που κράτησε και κρατά το Σωματείο μας και η Διοίκησή του απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις, αλλά και ο αποτελεσματικός τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι περισσότερες από αυτές.

         Καταγγέλθηκε από όλους σαν ύπουλος, ύποπτος, προβοκατόρικος και διασπαστικός, ο ρόλος του συνδικαλιστικού μορφώματος που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη με την ονομασία «σωματείο εργαζομένων στον όμιλο Μαρινόπουλου στη Βόρειο Ελλάδα» με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει προσωπικές σκοπιμότητες  της γνωστής διαγραμμένης πεντάδας (πρώην μέλη Δ.Σ. παραρτήματος) και όσων κομματικά τους πατρονάρουν, με απώτερο στόχο να διασπάσουν την 35ντάχρονη αρραγή ενότητα του Σωματείου μας και να διευκολύνουν τα σχέδια της εργοδοσίας.  

         Δηλώθηκε με κατηγορηματικό τρόπο, τόσο από τον Πρόεδρο του Πανελλαδικού Σωματείου  όσο και από όλους τους παρευρισκόμενους, ότι το Σωματείο μας δεν είχε, δεν έχει και ούτε πρόκειται να έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα μορφώματα που δεν εκπροσωπούν παρά μόνο αυτούς που τα κατασκευάζουν.

         Κάλεσαν τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης,  να μην παραπλανούνται και να μην παρασύρονται  από τα προβοκατόρικα λεγόμενά τους, ότι δήθεν αυτό το μόρφωμα  είναι κομμάτι του Πανελλαδικού Σωματείου και να πράξουν ό,τι η πλειοψηφία των μελών μας στην Θεσσαλονίκη έπραξαν όταν διαπίστωσαν ότι παραπλανήθηκαν ή ακόμη χειρότερα,  παράνομα και εν αγνοία τους, χρησιμοποιήθηκαν για να στηθεί αυτό το παραμάγαζο. Τους αγνόησαν και επανεντάχθηκαν  μαζικά στο  Σωματείου μας δηλώνοντας ότι θα το  στηρίξουν και θα περιφρουρήσουν το ίδιο και την Διοίκησή του καθώς και τη νόμιμη Διοίκηση του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

         Έγινε επίσης απολύτως σαφές ότι κανένα από τα μέλη μας στη Θεσσαλονίκη δεν έχει διαγραφεί ποτέ, παρά μόνο αυτοί οι πέντε που παραβίασαν παράφορα και επανειλημμένα τόσο το καταστατικό του Σωματείου μας όσο και τον Ν.1264 και οι ίδιοι  συνεχίζουν να είναι υπόλογοι τόσο γιατί καταχράστηκαν τις συνδρομές των εργαζομένων, καθώς και γιατί παρακρατούν παράνομα και δεν παραδίνουν στη νέα διοίκηση τα βιβλία και τα παραστατικά του Παραρτήματος. 

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Ιούνιος 2021 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 22 1 2 3 4 5 6
week 23 7 8 9 10 11 12 13
week 24 14 15 16 17 18 19 20
week 25 21 22 23 24 25 26 27
week 26 28 29 30

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr