Ανακοινώσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

Εκτύπωση

                      

 

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2021

Εκτύπωση

           

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εκτύπωση

Αθήνα 08/03/2021

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την 8η Μαρτίου ως ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη.

Οι γυναίκες από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, αγωνίστηκαν για ίσα δικαιώματα με κύριο αίτημα τους το δικαίωμα του εκλέγειν. Οι γυναίκες ζήτησαν να τους δοθεί  η δυνατότητα κατοχής δημοσίων αξιωμάτων, να εξαλειφτούν οι διακρίσεις λόγο φύλου στην εργασία, να χουν δικαίωμα ψήφου.

 100 και πλέον χρόνια μετά την καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως ημέρα αγώνα των γυναικών, οι γυναίκες συνεχίζουν να διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, σεβασμό στην μητρότητα, εξακολουθούν να απαιτούν ένα κοινωνικό κράτος που θα παρέχει μέριμνα, υγεία και εκπαίδευση!

Αντί αυτών όμως αντιμετωπίζουν ανεργία, αύξηση των ωρών εργασίας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ανισότητα αμοιβών ανδρών-γυναικών κακοποίηση, σεξουαλική βία.

Στηρίζουμε με σεβασμό και αγάπη όλες τις γυναίκες! Δεν γιορτάζουμε, τις τιμούμε και παλεύουμε μαζί τους για τα δίκαια αιτήματα τους! Απαιτούμε καμία υπαναχώρηση στις κατακτήσεις τους!

ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Εκτύπωση

                                                                                                                                                                    Αθήνα 16/02/2021  

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

 

Λόγω του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σας ενημερώνουμε ότι:

Οι εργαζόμενοι που δεν θα κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους όχι λόγω δικής τους υπαιτιότητας, αλλά εξαιτίας σπουδαίου λόγου που οφείλεται σε αδυναμία μετακίνησής τους λόγω της χιονόπτωσης και των συνεπειών της δικαιούνται κανονικά της αποδοχές τους για την ημέρα ή τις ημέρες αυτές της κακοκαιρίας, αρκεί να έχει προηγηθεί τουλάχιστον δεκαήμερη πραγματική εργασία στον εργοδότη τους.

Σημειώνεται ότι την ημέρα κατά την οποία ο εργαζόμενος δεν κατορθώσει να μεταβεί στην εργασία του λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, δεν μπορεί να χρεωθεί μονομερώς από τον εργοδότη στον μισθωτό ως ημέρα κανονικής άδειας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στους παρακάτω συνδέσμους προς ενημέρωσή σας.

 

www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/kakokairia-apo-savvato-me-hionoptoseis-megali-ptosi-tis-thermokrasias-ishyro

 

www.kepea.gr/ygeia-asfaleia-ergazomenon-logo-xionoptoseis

 

ΤΡΟΠΟΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ COVID19

Εκτύπωση
Αρχείο
Download this file (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΦΚΑ.doc)ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΦΚΑ.doc40 Kb

                                                                                                                               Αθήνα 20/12/2020  

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας έγινε δέκτης πολλών ερωτημάτων σχετικά με τον τρόπο αμοιβής εργαζομένων που  βρέθηκαν θετικοί στον Covid19. Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές  και κατ ίδιαν  επαφές τόσο με εκπροσώπους του  ΕΟΔΥ όσο και με εκπροσώπους του ΕΦΚΑ, καταφέραμε να αποσπάσουμε τις εξής διευκρινίσεις:

Το επίδομα ασθενείας χορηγείται απρόσκοπτα και σε περίπτωση που ο δικαιούχος ασφαλισμένος του e-ΕΦΚΑ νοσήσει από κορωνοϊό, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση ασθενείας.   Λόγω του ότι προφανώς ο ασθενής δεν μπορεί να προσκομίσει την απαιτούμενη  ιατρική βεβαίωση κατά την περίοδο της ασθένειάς του, εφαρμόζεται η πάγια πρόβλεψη για την αντιμετώπιση αναίτιου κωλύματος κατά την προσκόμισή της. 

Περισσότερα...

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Μαίος 2021 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 17 1 2
week 18 3 4 5 6 7 8 9
week 19 10 11 12 13 14 15 16
week 20 17 18 19 20 21 22 23
week 21 24 25 26 27 28 29 30
week 22 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr