Δ.Τ. ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ 25.02.2017

Εκτύπωση

Δ. Τ. – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

 

Σήμερα Σάββατο 25/02/2017 στα γραφεία της «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» και μετά από πρόσκληση, για ενημέρωση (βάσει του άρθρου 8 Π.Δ. 178/2002), της Εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.», στην  οποία με βάση το σχέδιο εξυγίανσης μεταβιβάζεται το σύνολο των τεσσάρων  Εταιρειών συμφερόντων Μαρινόπουλου,  έγινε η πρώτη επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων της Εταιρείας με το Προεδρείο  του Σωματείου μας κατά την οποία  δηλώθηκαν και συζητήθηκαν τα εξής:

Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης δήλωσαν ότι:

  1. Θα τηρήσουν στο ακέραιο κάθε υποχρέωσή τους που απορρέει από την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως αυτή διορθώθηκε από την υπ’ αριθμ. 61/2017 Απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου, με την οποία προβλέπεται ότι όλες οι ενεργές συμβάσεις εργασίας που υπήρχαν στις 30/06/2016, αλλά και όσες συνήφθησαν μεταγενέστερα, θα μεταφερθούν στην νέα Εταιρεία μαζί με ότι άλλο προβλέπεται στις Συμφωνίες Εξυγίανσης, εφαρμόζοντας και τα προβλεπόμενα από τον Νόμο περί «Προστασίας εργαζομένων σε μεταβιβαζόμενες επιχειρήσεις».
  2. Εν όψει της παραπάνω μεταφοράς έχουν ήδη προβεί και θα ολοκληρώσουν εντός των επόμενων ημερών όλες τις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των υπηρεσιών (Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Δ. κ.λ.π.) και θα τηρήσουν εντός της νόμιμης προθεσμίας την υποχρέωσή τους για ενημέρωση των εργαζομένων λόγω μεταβολής των στοιχείων του εργοδότη σύμφωνα με το Νόμο.
  3. Ως διάδοχος εργοδότης θα τηρήσουν τους σχετικούς με τους εργαζόμενους όρους των Συμφωνιών Εξυγίανσης όπως αυτοί επικυρώθηκαν με την παραπάνω συμφωνία.
  4. Για τα καταστήματα που θα κλείσουν λόγω της απόφασης της επιτροπής ανταγωνισμού δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν σε κοντινά με την οικία τους καταστήματα.
  5. Η Επιχείρηση έχει ήδη αναθέσει σε εταιρείες ΕΞΥΠΠ την εκτέλεση καθηκόντων Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας για όλες τις εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά μας δηλώσαμε ότι το Σωματείο μας που είναι το αντιπροσωπευτικότερο και με πανελλαδική οργάνωση, μέσω των 25 Παραρτημάτων του, όπως  εδώ και 35 χρόνια με απόλυτη συναίσθηση του θεσμικού του ρόλου και τιμώντας την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων κατέβαλε κάθε φορά τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, έτσι και σήμερα συνέβαλε τα μέγιστα να ολοκληρωθεί η Συμφωνία Εξυγίανσης με τέτοιο τρόπο που θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, θα καταβάλλονται οι αποδοχές των εργαζομένων, θα διασφαλίζονται όλα τα δικαιώματά τους και θα δίνεται η προοπτική για παραπέρα διεκδικήσεις.

Δηλώσαμε  ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πρακτική εφαρμογή του Σχεδίου Εξυγίανσης, δίνοντας βάρος στο κομμάτι που αφορά τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους και θα είμαστε σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο.

Στη συνάντηση μπήκαν εκ μέρους μας και ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως:

Η καταβολή του υπόλοιπου των δεδουλευμένων πράγμα για το οποίο μας διαβεβαίωσαν ότι θα καταβληθεί στο σύνολό του το πιθανότερο ως το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Η μεταφορά των εργαζομένων σε απομακρυσμένους χώρους (αποθήκες κ.λ.π.) για το οποίο μας είπαν ότι θα εξετάσουν τον τρόπο που θα γίνεται.

Για το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας που είχαμε μέχρι πρότινος πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα διερευνήσουν την δυνατότητα να επανέλθει.

Τέλος με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι σχετικά με την εκπροσώπηση των εργαζομένων δεν αλλάζει τίποτε, το Σωματείο μας συνεχίζει να εκπροσωπεί πανελλαδικά με βάση  το Νόμο όλους τους εργαζόμενους στις «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.»      όπως και πριν,  θα  έχει τα ίδια στοιχεία, το ίδιο Α.Φ.Μ. και από 01/03/2017 θα φέρει  τον εξής διακριτικό τίτλο:

                           

       ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:

      «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ»

      (Πρώην «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA»)

 

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Απρίλιος 2021 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 13 1 2 3 4
week 14 5 6 7 8 9 10 11
week 15 12 13 14 15 16 17 18
week 16 19 20 21 22 23 24 25
week 17 26 27 28 29 30

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr