Απάντηση στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Carrefour

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,εργαζόμενοι στην ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και DIA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, στην συνεδρίασή του την Κυριακή 4/9/2011, αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει αν μη τι άλλο σαν προκλητική και άκρως  προσβλητική, για όλους μας,  την πρόσφατη  ανακοίνωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας κου  PatriceLespagnol,  που ούτε λίγο ούτε πολύ,  ζητά να «ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να δεσμευτούμε» ότι θα αγωνιστούμε με πάθος και σκληρή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η Εταιρεία για το 2011.

Δεν τους φτάνει που σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα  της πλουτοκρατίας έχουν κατακρεουργήσει τις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα, δεν τους φτάνει που  στα καταστήματα η εντατικοποίηση της δουλειάς εδώ και καιρό έχει κτυπήσει κόκκινο και οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι τρέχουν  αλλόφρονες σε όλα τα πόστα, τις περισσότερες φορές πέρα από το ωράριό τους,  απλήρωτοι και κάτω από τις χειρότερες  συνθήκες , να εξυπηρετούν τους πελάτες, δεν τους  φτάνει που όλοι οι εργαζόμενοι κάθε μήνα βλέπουν σταθερά τον ήδη  πενιχρό  μισθό τους  να μειώνεται αισθητά, δεν τους φτάνει που το ωρομίσθιο , η μερική απασχόληση και τα ακατάστατα ωράρια, έχουν διαλύσει στην κυριολεξία πάρα πολλές  οικογένειές συναδέλφων , δεν τους φτάνει ………….τίποτε!!!.

Συνάδελφοι, σαν Διοίκηση του Σωματείου που εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο,  απαντάμε στον νέο Διευθύνοντα και ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ!!! ότι:

ØΘα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, να ενώσουμε σαν μία γροθιά, όλους τους εργαζόμενους της CARREFOUR,  μαζί με όλη την εργατική τάξη της χώρας μας,  προκειμένου όχι μόνο να αποκρούσουμε όλη αυτή την καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουμε όλοι μας, αλλά και σαν εργατική τάξη να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν.

ØΘα απαντήσουμε με γενικευμένη καθημερινή αγωνιστική επίθεση σε τυχόν  σενάρια για παραπέρα μείωση προσωπικού, μισθών ή και κλεισίματα καταστημάτων και θα απαιτήσουμε άμεσα προσλήψεις σε όλα τα καταστήματα

Όσον αφορά «την παροχή υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης στους πελάτες» που θέλει να συνεχίσουμε να παρέχουμε ο κος Γενικός,  αν πιστεύει ή τον έχουν ενημερώσει, ότι υπήρχε μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο και μάλιστα  σε αυτές τις άθλιες συνθήκες που λειτουργούν τα καταστήματα, τότε γίνεται απόλυτα κατανοητό γιατί σχεδόν όλος  ο ανταγωνισμός για το 2010 είχε θετικά αποτελέσματα και η CARREFOURείχε αρνητικά. Εκτός  και αν κάποιοι ήθελαν και συνεχίζουν να θέλουν να είναι έτσι!!! 

Συνάδελφοι , στόχος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αυτό που μας ζητάνε.

vΔεν μπορεί να είναι η υποταγή μας στις ορέξεις  τους, χωρίς δικαιώματα και με τις απειλές και την κάθε λογής τρομοκρατία  καθημερινά  εναντίον μας.

vΣτόχος μας πρέπει να είναι το παραπέρα δυνάμωμα του Σωματείου μας,  με την ενεργή αγωνιστική συμμετοχή μας σε αυτό και η συμβολή μας στην παραπέρα γιγάντωση των ταξικών αγώνων για τα δίκαια της τάξης μας.

 

Συναδελφικά,

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr