Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2006

Εκτύπωση

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006

Ημέρα Ενότητας και Αγώνα της Εργατικής Τάξης

Για το Δικαίωμα στην Δουλειά με πλήρη δικαιώματα  για όλους τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας απευθύνει ταξικό, αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, στην πρωτοπόρα τάξη της κοινωνίας μας, που από την θέση της στην παραγωγή έχει την ευθύνη να πρωτοστατήσει στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την οργάνωση της κοινωνίας, της οικονομίας, με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων.

Για να δώσουμε όλοι μαζί αποφασιστική απάντηση στην επίθεση  που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, τόσο από την αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούν τόσα χρόνια και ευθύνονται για την όξυνση αυτών των προβλημάτων. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, το χτύπημα του 8ωρου, η απελευθέρωση του ωραρίου, η υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων, η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, οι μισθοί και οι συντάξεις φτώχειας, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, ο αυταρχισμός και η καταστολή, είναι αποτελέσματα της πολιτικής τόσο της Ν.Δ όσο και του ΠΑΣΟΚ.  Κανείς εργαζόμενος δεν  πρέπει να παραπλανηθεί από τον ψευτό-καυγά των δύο κομμάτων, από τις αποπροσανατολιστικές κραυγές για το Σκανδιναβικό ή το Ιρλανδικό μοντέλο, που σημαδεύονται από την ανατροπή εργασιακών, κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Κανείς δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τα συνθήματα που προβάλλουν τα φόρουμ, που ψάχνουν για καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο και προσπαθούν να παγιδεύσουν την εργατική τάξη στην ειρηνική συνύπαρξη με τους εκμεταλλευτές της.

       Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να συγκρίνουν τα 0,77 ευρώ στο κατώτερο μεροκάματο των 26,41 ευρώ μεικτά, με τα κέρδη των 6 δισ. ευρώ (αύξηση 46% ) που καρπώθηκαν  171 επιχειρήσεις το 2005.    Να συγκρίνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, με τα προνόμια, τα κίνητρα, τα  κέρδη των επιχειρηματιών

Να συνεχίζουμε ενωμένοι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας μας  την προσπάθεια για την υπογραφή ουσιαστικών Κλαδικών Συλλογικών  Συμβάσεων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες και μέσα από τους αγώνες μας να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απομονώσουμε τις παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ και που με ευθύνη τους υπέγραψαν την Συλλογική Σύμβαση της ντροπής για το 2006 και 2007.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την οργάνωση όλων των εργαζομένων στο Σωματείο τους και την συσπείρωσή τους στο ταξικό κίνημα, την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και από καλύτερες θέσεις όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

·     Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 52 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. 

·      Πλήρη -σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο

     ΟΧΙ στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Επίδομα ανεργίας στο 80% του  κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

     Επιδότηση των νέων - ανέργων χωρίς καμιά  προϋπόθεση.

·      Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες-50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα -ανθυγιεινά. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και τη συμμετοχή στα φάρμακα.

·      Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο ,δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης .Δημόσια -Δωρεάν Επαγγελματική  Εκπαίδευση μετά το λύκειο. Δωρεάν στέγαση-Σίτιση για τους φοιτητές.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr