Καταγγελία για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Εκτύπωση

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας στην ανοιχτή Συνεδρίασή του την Κυριακή 8/1/2006,  παρουσία πολλών συναδέλφων, αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει σε όλους τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, το νέο κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο που εγκρίθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης, την Τετάρτη 14/12, στη συνεδρίασή της στο Παρίσι, και προωθείται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

    Με αυτό το κατάπτυστο κείμενο αποδεικνύεται ότι στόχος δεν είναι μόνο το ξαναγράψιμο της Ιστορίας αλλά το χτύπημα της δράσης των  Κομμουνιστικών Κομμάτων. Γι' αυτό γίνεται περισσότερο αναγκαίο σήμερα οι λαϊκές δυνάμεις σε κάθε χώρα να αντιδράσουν αποφασιστικά και στην πράξη να ακυρώσουν τα αντιδραστικά σχέδια.

    Πρόκειται για ένα κείμενο- ύβρη στην Ιστορία και στη μνήμη των λαών, που εγκαινιάζει μια νέα πιο συστηματική αντικομμουνιστική επίθεση. Γίνεται αντιληπτό σε όλους μας ότι στόχος τους δεν είναι μόνο οι κομμουνιστές. Πραγματικός στόχος τους είναι ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, κάθε δημοκράτης και παραφράζοντας τον ποιητή, στόχος τους είναι όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος.

    Στόχος τους είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος, που θέλει να συνεχίσει να έχει βασικά δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, αυτός που θέλει να κρατήσει τις κατακτήσεις του όπως ωράριο, συλλογικές συμβάσεις, υγεία - παιδεία - πρόνοια (έστω και με τα σημερινά προβλήματα), αυτός που στον ένα ή στον άλλο βαθμό αμφισβητεί την λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Και ας μην ξεχνάμε την ιστορία, η οποία μας διδάσκει ότι ανάλογες επιθέσεις στους κομμουνιστές στο παρελθόν έφεραν δεινά για τους λαούς. Π.χ. η προβοκάτσια του Ράϊχσταγκ εδραίωσε την εξουσία του Χίτλερ στη Γερμανία, το ιδιώνυμο αποτέλεσε την αρχή για την επιβολή της δικτατορίας του Μεταξά, ο ν. 509 έστειλε στις φυλακές, τις εξορίες, ακόμη και στο εκτελεστικό απόσπασμα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πατριώτες και αντιφασίστες, με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο έγινε η εφτάχρονη δικτατορία 1967 -1974.

    Με το κατάπτυστο αυτό κείμενο επιδιώκουν να ξαναγράψουν την ιστορία, να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό, να ταυτίσουν τους θύτες με τα θύματα. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους και όχι οι δυνάστες τους.

    Έχουμε καθήκον απέναντι σ’ όλους αυτούς που σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν, ταλαιπωρήθηκαν για να μας δώσουν έστω αυτά τα λειψά δικαιώματα και τις ελευθερίες, να τα υπερασπίσουμε και να τα διευρύνουμε, έχουμε υποχρέωση απέναντι στη νέα γενιά που έρχεται να αγωνιστούμε για να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο κόσμο, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί μας.Έχουμε χρέος να πάρουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων μας και του περιβάλλοντός μας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τέτοιες πολιτικές, να πάρουμε μέρος στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που γίνονται τούτο το διάστημα για την απόσυρση του  αντικομμουνιστικού μνημονίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, καλεί τις Διοικήσεις των Παραρτημάτων του σε όλη την Ελλάδα να πάρουν  αποφάσεις καταγγελίας του κατάπτυστου αυτού αντικομμουνιστικό μνημόνιου και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις καταδίκης, που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα.

    Όλοι στα συλλαλητήρια:Την Πέμπτη 19/1, στις 6.30μ.μ., στα Προπύλαια, στήν Αθήνα,

                                           Την Δευτέρα 23 του Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους,στην Θεσ/κη.

       Την Τετάρτη 18 του Γενάρη στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία  της Λάρισας, στις

       6.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα στις 6 μ.μ.

       στη    «Νέα Αγορά»,    κ.λ.π.


 

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr