ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Εκτύπωση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ,

ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/2015, 10:00 π.μ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΚ

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!

 

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, για άλλη μια φορά καταγγέλλει προς όλους τους εργαζόμενους στον Μαρινόπουλο, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας, τη νέα, απαράδεκτη, προκλητική και πέρα για πέρα αντεργατική, συμπεριφορά της μεγαλοεργοδοσίας Μαρινόπουλου, που επιτίθεται ξανά με τον χειρότερο τρόπο,  ζητώντας νέες μειώσεις 8%.

 

Δεν της έφτασαν:

 • Η αντεργατική  και αντιδεοντολογική συμφωνία που υπέγραψε, κρυφά από το Σωματείο και τους εργαζόμενους, με εντελώς αδιαφανή τρόπο και σε άκρως μυστικές συναντήσεις με το προεδρείο της Ο.Ι.Υ.Ε. και όχι μόνο,  για την μείωση 6,7% των αποδοχών τον Αύγουστο του 2012 και μάλιστα μόνο στους πλέον χαμηλόμισθους εργαζομένους της.
 • Που αυθαίρετα, αντιδεοντολογικά και μάλιστα με ταξική εκδικητικότητα και μίσος, περιέκοψε, μόνο από τους πλέον χαμηλόμισθους εργαζόμενους, τα επιδόματα ταμείου, οδηγών και τους πιο κοινωνικά ευπαθείς, τους παντρεμένους, το επίδομα γάμου.
 • Που αναγκάζει την πλειοψηφία των εργαζομένων της,  να εργάζονται ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν  ξεπερνούν τα 400,00 ευρώ και μάλιστα με χιλιάδες απλήρωτες ώρες.
 • Οι εκατοντάδες απολύσεις και το κλείσιμο δεκάδων κατ/μάτων που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα.   

Έρχεται για άλλη μια τη φορά, με περίσσιο πραγματικά θράσος, να ζητά υπογραφή ατομικών συμβάσεων με νέες μειώσεις αποδοχών.

 

Συνάδελφοι

 • Απομονώστε τους μηχανισμούς της εργοδοσίας σε κάθε κατάστημα που με εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα μαζεύουν υπογραφές για «οικειοθελή» μείωση μισθών και δικαιωμάτων με ατομικές συμβάσεις.
 • Είναι αισχρά συκοφαντικό ψέμα, που στοχεύει στη διάσπαση και στην απομάκρυνση από το σωματείο, ο ισχυρισμός κάποιων αβανταδόρων της εργοδοσίας που γυρνοβολάνε στα μαγαζιά και λένε στους εργαζόμενους ότι το σωματείο τα έχει βρει με την εργοδοσία και ότι της βάζει πλάτες για να περάσει την αντεργατική της πολιτική.
 • Το σωματείο μας ούτε δέχτηκε, ούτε πρόκειται να δεχτεί τον παραλογισμό της εργοδοσίας που λέει στους εργαζόμενους «αυτοπυρποληθείτε εσείς για να διατηρήσει ο Μαρινόπουλος τα κέρδη του και την ανταγωνιστική του θέση».

Είναι ψέμα ότι θα σταματήσουν σε αυτή τη μείωση.

 

Πάνω σε αυτή τη μείωση θέλουν να πατήσουν, και με τις ατομικές συμβάσεις να φθάσουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας στο έσχατο σημείο. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους όσους  κάτω από τους εκβιασμούς, υπέγραψαν τέτοιες συμβάσεις, να αποσύρουν και να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους.

 

Συνάδελφοι, κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση, καμία εμπιστοσύνη στις σειρήνες της εργοδοσίας που προσπαθούν να μας πείσουν, ότι όσο αναπτύσσεται η εταιρεία, θα καλυτερεύει και η ζωή μας. Τρανταχτό παράδειγμα για το αντίθετο είναι αυτό που βιώνουμε όλοι μας το τελευταίο διάστημα.

Ενώ εκπρόσωποί της διαλαλούν καθημερινά στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τη μεγάλη ανάπτυξή της και τις μεγάλες επενδυτικές της επιτυχίες, την ίδια στιγμή, στους ήδη εξαθλιωμένους εργαζομένους της, στους οποίους έχει επιβάλει μειώσεις πάνω από 20%, θέλει να επιβάλει ακόμη 8%.

Και στον πιο δύσπιστο πλέον γίνεται ολοφάνερο ότι:

 

Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑ

 

Ας δείξουμε την δύναμή μας, ας εμπιστευθούμε την δύναμη της ενότητας μέσα από το Σωματείο μας και ας συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Συνέλευση και αγωνιστικά να απαιτήσουμε:

 

 1. Την επιστροφή όλων των, παράνομα και καταχρηστικώς, παρακρατηθέντων απ' τους   μισθούς μας.
 2. Την ακύρωση της συμφωνίας της Ο.Ι.Υ.Ε και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών και την επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο, όπως στις 31/12/2009.
 3. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
 4. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 5.  Όχι στις παραπέρα μειώσεις των αποδοχών μας.  

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/2015, 10:00 π.μ. ΣΤΗΝ  ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΚ

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!

 

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Ιούλιος 2024 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

           Πανεπιστημίου  59 - 2ος όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.