ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Εκτύπωση

                                                                                                                                     Αθήνα 16.11.2020

 

 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Συνάδελφοι,  με αφορμή το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, που ανακοινώθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι Εργαζόμενοι είναι οι γονείς και κηδεμόνες παιδιών τα οποία:

 

  1. είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ή
  2. φοιτούν σε μονάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης (μαθητές προνηπιαγωγείου έως Γ’ Γυμνασίου) ή
  3. είναι παιδιά με αναπηρία, ανεξαρτήτως ηλικίας, τα οποία είναι ωφελούμενα σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας για άτομα με αναπηρία.

Για τη λήψη της άδειας, ανάλογα με την περίπτωση, οι προϋποθέσεις χορήγησης είναι η προσκόμιση:

  • Υπεύθυνης δήλωσης ότι το τέκνο είναι εγγεγραμμένο σε κάποια από τις παραπάνω σχολικές δομές.
  • Υπεύθυνης δήλωσης στην οποία θα αναφέρεται ποιος από τους δύο γονείς θα κάνει χρήση της ειδικής άδειας σε περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι (υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες ανάλογα με το πού εργάζεται ο σύζυγος: στην Επιχείρηση, σε άλλη επιχείρηση, στον δημόσιο τομέα ή ως ελεύθερος επαγγελματίας).
  • Υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα που θα κάνει χρήση της άδειας ο έτερος γονέας στην περίπτωση Εργαζομένου που έχει την επιμέλεια του παιδιού ή τη γονική μέριμνα.

Την άδεια ειδικού σκοπού δεν τη δικαιούται Εργαζόμενος με άνεργο σύζυγο, εκτός αν ο σύζυγος νοσηλεύεται ή νοσεί από τον κορονοϊό ή είναι άτομο με αναπηρία και λαμβάνει επίδομα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οπότε και πρέπει να προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση που να αναφέρει την περίπτωση.

Η άδεια ειδικού σκοπού έχει διάρκεια κατ’ ελάχιστον τριών (3) ημερών υπό την προϋπόθεση ότι ο Εργαζόμενος, για κάθε τρεις (3) ημέρες της άδειας ειδικού σκοπού κάνει προσθέτως χρήση μιας (1) ημέρας από την κανονική άδειά του (σύνολο 4 ημέρες απουσίας). 

Διευκρινίζεται ότι: 

  • Η άδεια ειδικού σκοπού δεν αυξάνεται, σε περίπτωση που ο Εργαζόμενος είναι γονέας περισσοτέρων του ενός τέκνων που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις. 
  • Εργαζόμενοι που έχουν ήδη εξαντλήσει το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής άδειας για το έτος 2020, κατά την τέταρτη μέρα, μπορεί να δηλώσουν οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούνται, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών.

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Φεβρουάριος 2021 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 5 1 2 3 4 5 6 7
week 6 8 9 10 11 12 13 14
week 7 15 16 17 18 19 20 21
week 8 22 23 24 25 26 27 28

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr