Καταγγελία για την "έκπτωση" του Δεκεμβρίου

Εκτύπωση

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

              

Συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, που έγινε την Κυριακή 30/11/2014, αποφάσισε ομόφωνα, να καταγγείλει, σε όλους τους εργαζόμενους στο Μαρινόπουλο σε όλη την Ελλάδα, την νέα προκλητική και άκρως  προσβλητική, για όλους μας, ανακοίνωση της Διοίκησης της Εταιρείας, με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανακοινώνει ότι μας επιβραβεύει, για τα θεαματικά αποτελέσματα που είχε το 2014.

        Το βραβείο θα είναι η δυνατότητα όλων μας, για  ολόκληρο τον Δεκέμβρη!!!, έκπτωση 10% στις αγορές μας, αντί του 5% που είχαμε. Με απλά μαθηματικά, αυτό μεταφράζεται, για τους μερικώς απασχολούμενους,(που είναι και η πλειοψηφία των εργαζομένων στην επιχείρηση, αλλά και αυτοί που αναλογικά υπέστησαν τις μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών τους) και που ο καθαρός τους μισθός δεν ξεπερνά τα 400,00 Ευρώ, ακόμη και αν διαθέσουν όλο τον μισθό του Δεκέμβρη σε αγορές, το κέρδος τους από την μεγαλοψυχία της Επιχείρησης να μην ξεπερνά τα 20.00 Ευρώ.

Δεν τους αρκεί που πρωτοστάτησαν μέχρι σήμερα, στην εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στο πετσόκομμα των αποδοχών μας, την περικοπή των επιδομάτων, ακόμη και από οικογένειες εργαζομένων της, που οι ίδιοι με τις πλάτες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, έχουν αναγκάσει να ζουν στην εξαθλίωση και την φτώχεια, με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 250,00 ευρώ μηνιαίως,

Έρχονται τώρα, προκλητικότατα και προπαγανδίζοντας τα σλόγκαν, «Μαζί προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ» και «Για μια ακόμα χρονιά, όλοι μαζί κάνουμε την διαφορά», αποκαλώντας μας ακόμη και «συναδέλφους», να διατυμπανίζουν τις μεγάλες  εμπορικές επιτυχίες και αφού μας ζητάνε να μοιραστούμε μαζί τους την χαρά της επιτυχίας, με αυτά τα ψίχουλα της έκπτωσης για επιβράβευση, εύχονται, «για μια ακόμα χρονιά, όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά!»

Συνάδελφοι, οι επιθέσεις δεν θα έχουν σταματημό. Όσο και να προσπαθούν να δείξουν ένα ψεύτικο κοινωνικό προφίλ, οι πράξεις τους και η καθημερινότητά τους, τους διαψεύδουν παταγωδώς. Καμία εμπιστοσύνη και στήριξη σε αυτούς που έχουν σαν μοναδικό στόχο την κερδοφορία τους και μόνο, αδιαφορώντας για την εξαθλίωσή μας. 

Η Διοίκηση του Σωματείου, για άλλη μια φορά καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Εταιρεία, πιο δυναμικά πιο αποφασιστικά, να συσπειρωθούν γύρω του και χωρίς καμία καθυστέρηση,  να οργανώσουμε με  μεγαλύτερη αγωνιστικότητα την πάλη για:

Την επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικώς παρακρατηθέντων από τους μισθούς μας και την άμεση καταβολή  της Δωροεπιταγής  που προβλέπεται από παλαιότερη σχετική συμφωνία με το Σωματείο και που αυθαίρετα περικόπηκε.

Την ακύρωση της συμφωνίας της Ο.Ι.Υ.Ε και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών και επαναφορά της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. όπως στις 31/12/2009.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, και όλων των ελαστικών μορφών  εργασίας. 

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr