Ανακοίνωση για Μειώσεις Επιδομάτων

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 20/12/2013

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

η Εταιρεία Μαρινόπουλος, για άλλη μια φορά πρωτοστατεί στην ανελέητη αντεργατική επίθεση, που έχουν εξαπολύσει, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία εναντίον μας,  περικόπτοντας αυτή την φορά τα επιδόματα από τους μισθούς μας, αρχής γενομένης από το Δώρο των Χριστουγέννων .

Όπως η εταιρεία  πρωτοστάτησε μέχρι σήμερα, στην εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στο πετσόκομμα των αποδοχών μας, με την εφαρμογή μόνο από αυτή και με τις πλάτες της Ο.Ι.Υ.Ε., της Συλλογικής Σύμβασης  στο εμπόριο, που προέβλεπε  μειώσεις αποδοχών 6,7%.

Αφού άρχισε τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων, μόλις πριν μια μέρα έστειλε προς όλους τους εργαζόμενους ηλεκτρονικά τις μεγάλες της εμπορικές επιτυχίες και τις, κατά τα λεγόμενά της, μεγάλες αγαθοεργίες της και παροχές της στους εργαζόμενούς της και ούτε λίγο ούτε πολύ μας ζητούσε να μοιραστούμε μαζί της την χαρά.

Έρχεται σήμερα και περικόπτει τα επιδόματα, ακόμη και από οικογένειες εργαζομένων της, που η ίδια με τις πλάτες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, έχει αναγκάσει να ζουν στην εξαθλίωση και την φτώχεια, με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 250,00 ευρώ μηνιαίως.

 

Συνάδελφοι, οι επιθέσεις της Εργοδοσίας, δεν θα έχουν σταματημό.

Όσο και να προσπαθεί να δείξει ένα ψεύτικο κοινωνικό προφίλ, οι πράξεις της και η καθημερινότητά της, την διαψεύδουν παταγωδώς.

Καμία εμπιστοσύνη και στήριξη σε αυτούς που έχουν σαν μοναδικό στόχο την κερδοφορία τους και μόνο, αδιαφορώντας για την εξαθλίωσή μας.  

Η Διοίκηση του Σωματείου μας για άλλη μια φορά καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Εταιρεία, πιο  δυναμικά πιο αποφασιστικά, να συσπειρωθούν γύρω του, χωρίς καμία καθυστέρηση, να οργανώσουμε με μεγαλύτερη αγωνιστικότητα την πάλη, να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και των αβανταδόρων της σε Κυβέρνηση και Ο.Ι.Υ.Ε. Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχθεί με την υπογραφή του την ατομική διαπραγμάτευση. Όλοι μαζί  να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Σημείωση:

Στο siteτου Σωματείου μας,  www.sesem.gr,θα βρείτε αναρτημένα: την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που μονομερώς προσχώρησε η εταιρεία, εν αγνοία του Σωματείου μας, καθώς και τoν Απολογισμός Βιώσιμης & Υπεύθυνης Ανάπτυξης της εταιρείας, το τμήμα που αναφέρεται στους εργαζόμενους.

Ο καθένας μας καλείται να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr