Ανακοίνωση για την επίθεση της εταιρείας στους μισθούς και τα εργασιακά μας δικαιώματα

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, καταγγέλλει προς όλους τους εργαζόμενους στον Μαρινόπουλο, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας, σαν απαράδεκτη, προκλητική και πέρα για πέρα αντεργατική, την συμπεριφορά της μεγαλοεργοδοσίας Μαρινόπουλου, που με τις πλάτες της κυβέρνησης και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, όπως εκφράζεται από την πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε., ότι επιτίθεται με τον χειρότερο τρόπο, στις ούτως ή άλλως πενιχρές αποδοχές μας.

Η μεγαλοεργοδοσία Μαρινόπουλου δείχνει για άλλη μια φορά με τον πιο περίτρανο τρόπο, το πόσο αναξιόπιστη είναι και το τι πραγματικά εννοεί όταν  καλεί τους εργαζόμενους να την εμπιστευτούν και να την «βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση».

Δεν της έφτασαν:

-  Η αντεργατική  και αντιδεοντολογική συμφωνία που υπέγραψε, κρυφά από το Σωματείο και τους εργαζόμενους, με εντελώς αδιαφανή τρόπο και σε άκρως μυστικές συναντήσεις με το προεδρείο της Ο.Ι.Υ.Ε.,  για την μείωση των αποδοχών τον Αύγουστο του 2012. Συμφωνία, που το Δ.Σ. του Σωματείου, από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε  ως παράνομη και καταχρηστική και που δεν μπόρεσε, όσο και αν προσπάθησε, παρά μόνο πριν από λίγες μέρες να την πάρει στα χέρια του. Συμφωνία που έγινε την στιγμή που υποτίθεται ότι γίνονταν διαπραγματεύσεις για υπογραφή με το Σωματείο επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε.

-  Που παράνομα παρακράτησαν από τους εργαζόμενους, αναδρομικά χρήματα από την μισθοδοσία του Δεκεμβρίου του 2012.

-  Που αναγκάζει την πλειοψηφία των εργαζομένων της να εργάζονται ωρομίσθιοι, με μισθούς, να μην ξεπερνούν τα 400,00 Ευρώ και μάλιστα με χιλιάδες απλήρωτες ώρες.

-  Που προχώρησαν σε κλεισίματα καταστημάτων και σε εκατοντάδες απολύσεις.

-  Που έβαλαν εκατοντάδες εργαζόμενους να υπογράψουν και να δεχτούν να απασχολούνται παράνομα   σε διανομή φυλλαδίων, καταστρατηγώντας τις συμβάσεις εργασίας.

-  Που παράνομα, αυθαίρετα  και χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, καθυστέρησαν την καταβολή του επιδόματος αδείας και την μισθοδοσία του Νοεμβρίου 2013.

-  Που αυθαίρετα δεν έδωσαν στους εργαζόμενους τις συμφωνηθέντες δωροεπιταγές, των εορτών……  

Έρχονται τώρα, και ενώ ζήτησαν από το Σωματείο, καλόπιστο διάλογο, για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. προαναγγέλλουν μέσω των εκκαθαριστικών του Νοεμβρίου, ούτε λίγο ούτε πολύ την μονομερή περικοπή των επιδομάτων.

Συνάδελφοι, καμία εμπιστοσύνη στις σειρήνες της εργοδοσίας και των κολαούζων της.

Τα θέλουν όλα εδώ και τώρα και δεν διστάζουν σε τίποτε προκειμένου να τα αποκτήσουν.                            

Ας εμπιστευθούμε την δύναμη της ενότητας μέσα από το Σωματείο μας, πράγμα που αν συνέβαινε μέχρι σήμερα, σίγουρα θα αγωνιζόμαστε υπό καλύτερες συνθήκες.                                                      

Καμία Διοίκηση Σωματείου, όσο καλή και αγωνιστική  και αν είναι, δεν μπορεί χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων να κάνει το παραμικρό. Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει εάν εμείς δεν το θέλουμε!

Δεν μπορεί να λέμε τι κάνει το Σωματείο για όσα συμβαίνουν εναντίον μας, όταν εμείς δεν έχουμε την παραμικρή συμμετοχή σε αυτό, στους αγώνες και την δράση του. Η απλή και μόνο εγγραφή μας σε αυτό δεν φτάνει. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο να παλεύουμε όλοι για τον έναν και ένας για όλους και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για:

   1. Την επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικώς παρακρατηθέντων από τους μισθούς μας.           

   2. Την ακύρωση της συμφωνίας της Ο.Ι.Υ.Ε και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών.

   3. Επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο, όπως στις 31/12/2009.

   4. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο.

   5. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς τον περιορισμό των 3 μηνών.

   6. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

   7. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr