Ανακοίνωση-Κάλεσμα Σωματείων για ΣΣΕ Εμπορίου

Εκτύπωση

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι στο εμπόριο.

Συνάδελφοι αντιπρόσωποι των εργαζόμενων στα Δ.Σ των σωματείων.

 

Το 2012 οι εργοδότες και η πλειοψηφίατης ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ) υπέγραψαν συλλογική σύμβαση εργασίας που προέβλεπε μείωση των μισθών μας κατά 6.7% για το 2012.

Οι μεν εργοδότες με το επιχείρημα ότι έτσι θα σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, η δε πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ) ότι έτσι δεν θα γίνουν ανεξέλεγκτες μειώσεις μισθών και δεν θα υπογράφονταν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

 

Όπως ήταν φυσικό και όπως επιβεβαίωσανοι ίδιες οι εξελίξεις και οι δύο μας κορόιδευαν. Τα πράγματα έγιναν εντελώς διαφορετικά.

 

Οι εργοδότες έγιναν πιο επιθετικοίαυξάνοντας τον αριθμό όσων δουλεύουν  με 4ωρα, με δελτίο παροχής υπηρεσιών χωρίς ένσημα.  Μείωσαν περισσότερο από 6.7% τους μισθούς με η χωρίς συμφωνία με τους εργαζόμενους, αύξησαν τις ώρες εργασίας και την απλήρωτη εργασία, την δουλειά την Κυριακή.

Ταυτόχρονα οι απολύσεις αυξήθηκαν, τα μικρομάγαζα κλείνουν περισσότερο από ότι έκλειναν το προηγούμενο διάστημα, οι μόνοι ωφελημένοι από όλη αυτή τη κατάσταση  ήταν και είναι οι μεγάλοι εργοδότες, οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

 

Δυστυχώς αντί η πλειοψηφία της ομοσπονδίας(ΟΙΥΕ) να βγάλει σωστά συμπεράσματα από την προηγούμενη μείωση των μισθών ετοιμάζεται και πάλι μαζί με τους εργοδότες και με τις ίδιες δικαιολογίες να υπογράψει νέα μείωση.

 

Το νέο αυτό έγκλημα που ετοιμάζεται σε βάρος μας

πρέπει και μπορεί να αποτραπεί.

 

Όλα τα σωματεία που υπογράφουμεαυτή την ανακοίνωση- κάλεσμα απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία του κλάδου, σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στις διοικήσεις των σωματείων.

Ζητάμε με ψηφίσματα, με ανακοινώσεις, με συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, να καταδικαστεί η πρόθεση της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ να συμφωνήσει σε νέα μείωση μισθών.

 

Ζητάμε το κάλεσμα μας αυτό να γίνει αντικείμενοσυζήτησης σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου, να συνυπογραφεί από όσα περισσότερα συνδικάτα κλαδικά και επιχειρησιακά για να κατατεθεί ως υπόμνημα διαμαρτυρίας και άρνησης νέας μείωσης των μισθών μας στους εργοδότες και την Ο.Ι.Υ.Ε.

 

Απαιτούμε υπογραφή νέας συλλογικήςσύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών μας στα προ της μείωσης επίπεδα.

- Την υπογραφή συλλογικής σύμβασηςπου να επιβάλει την μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.

Συλλογική σύμβαση που να προβλέπειωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη την εβδομάδα ,με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

Την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεωνεργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές.

 

 

ΤΑ ΚΛΑΔΙΚΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ:

ΑΘΗΝΑΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΠΕΙΡΑΙΑ-ΛΑΡΙΣΑΣ

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ LIDLΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ  PRAKTIKER

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ  ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ( S/M)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΣΤΗΝ  ΕΠΙΧ/ΣΗ ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DIA

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ,  ΛΑΥΡΙΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΛΑΜΙΑΣ, ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΑΡΤΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΒΕΡΟΙΑΣ- ΝΑΟΥΣΑΣ,  ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΧΑΝΙΩΝ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΣΑΜΟΥ, ΡΟΔΟΥ, ΚΩ,  ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΧΙΟΥ, ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

 

                                           

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr