Ανακοίνωση για Απεργία 6/11

Εκτύπωση

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ της Μαρινόπουλος Α.Ε.

 

Όλοι και όλες, μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, απεργούμε στις  6 Νοέμβρη 2013 και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα:

 

Ø  Γιατί  κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, πρέπει να πάρουν μαζική απάντηση από την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, να δυναμώσει ο αγώνας με όλες τις μορφές. Γιατί δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα.

Ø  Γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για 300 και 400 ευρώ. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου και των ΣΣΕ. Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Ø  Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα με τη θηλιά της ανασφάλειας, αν θα πάμε το πρωί στη δουλειά και θα μας στείλουν στο λογιστήριο να πάρουμε την απόλυση και αυτή χωρίς αποζημίωση.

Ø  Γιατί θέλουμε να μπορούμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε περίθαλψη δωρεάν και φάρμακα και όχι να πληρώνουμε το χαράτσι των 5 και 25 ευρώ.

Ø  Γιατί τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους, δεν έχουν υποδομές. Δεκάδες παιδιά της εργατικής τάξης πετιούνται έξω από τα σχολεία και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, που έτσι κι αλλιώς δεν τα έχουν.

Ø  Γιατί η ιδιωτικοποίηση του νερού, της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας, των μεταφορών, των λιμανιών θα φέρει νέα βάσανα στη ζωή όλων μας, με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια.

Ø  Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας σε ναζιστικές, φασιστικές, εγκληματικές οργανώσεις, στη Χρυσή Αυγή, που συμφωνεί με τις μειώσεις μισθών, που είναι με τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, που φτιάχνει δουλεμπορικά γραφεία.

 

Η απεργία στις 6 Νοέμβρη, όπως και η προετοιμασία των εργαζομένων για κινητοποιήσεις την Κυριακή 3 Νοέμβρη που θα λειτουργήσουν καταστήματα, να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας, στο δίκιο μας.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

 

1)      Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ

2)      Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

3)      Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, όλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου, με                        40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

4)      Υποχρεωτική αργία για  όλες τις Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα.

5)      Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους          άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική             και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές.

6)      Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις                  γυναίκες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr