Ανακοίνωση παραρτήματος Θεσ/νίκης για τη Δ.Ε.Θ. 2012

Εκτύπωση

 

ΌΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ το Σάββατο στις 8 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους,ενόψει των εγκαινίων της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό.

    Αποτελεί χρέος και καθήκον όλων μας να δώσουμε το παρόν  στο συλλαλητήριο καταδίκης της πολιτικής που μέρα τη μέρα μας οδηγεί στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.   Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την τρικοματική Κυβέρνηση της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της, το έχουν αποδείξει και συνεχίζουν να μας αποδεικνύουν καθημερινά, ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν. Χρόνια ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα για σένα και την οικογένεια σου. Τα παιδιά σου βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο φόβος ΔΕΝ σε έσωσε, δεν έσωσες το παραμικρό, έχασες σχεδόν τα πάντα. ΚΑΙ αφού σου τάξανε και σε τρομάξανε, σου ετοιμάζουν νέο πακέτο μέτρων 11,5 + 2,5 δις. Ευρώ. Πληρώνεις και θα πληρώνεις πανάκριβα  το χρέος που εσύ δεν δημιούργησες, αλλά τα αμύθητα κέρδη τους. Την άπατη ότι  ο πλούτος που ΕΣΥ παράγεις πρέπει να μείνει στα χέρια των επιχειρηματιών για να υπάρχουν δουλειές.

   Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τη συμβιβασμένη και ξεπουλημένη πλειοψηφία της ομοσπονδίας. Είναι σύμμαχοι των εργοδοτών και της Κυβέρνησης. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η Συλλογική Σύμβαση ντροπής, που υπέγραψαν από κοινού οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του(ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) με τους εργοδότες που μειώνει τους μισθούς μας.

   Συνάδελφοι η αγωνία και η αμφιβολία για το αν αύριο θα έχουμε δουλειά μας κάνει ακόμα πιο φοβισμένους και υποτακτικούς. Καθημερινά στα καταστήματα που δουλεύουμε βιώνουμε τις απειλές και τις πιέσεις. Βιώνουμε καθημερινά την εντατικοποίηση της εργασίας μας. Μας θέλουν φοβισμένους και μόνους για να μας έχουν του χεριού τους. Τώρα πια έχεις πείρα. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ  να ξεχωρίσεις φίλους και εχθρούς ή όσους παριστάνουν τους <<φίλους>>. Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου να ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ.

    Η λύση δεν βρίσκεται στο εγώ, βρίσκεται στο ΕΜΕΙΣ. Βρίσκεται στην οργάνωσή μας στο Σωματείο. Βρίσκεται στον κοινό και προσανατολισμένο αγώνα με όλη την εργατική τάξη της χώρας. Οργανωμένα και συλλογικά να παλέψουμε  ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, που φορτώνουν την κρίση στις πλάτες μας. Έλα και εσύ μαζί μας να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε με στόχους και αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν με ψέματα και αθλιότητες. Μη γίνεσαι συνένοχος στο συνεχόμενο έγκλημα που διαπράττουν εις βάρος σου.

     ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να παλέψουμε. Για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Με γνώση και πίστη ότι όσα παράγουν τα χέρια μας και το μυαλό μας μάς ανήκουν.

 

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Φεβρουάριος 2019 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr