ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκτύπωση

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Ούτε καν την περίοδο των αρχαιρεσιών και μάλιστα σε μια στιγμή που το Σωματείο και η Διοίκησή του, δεχόταν ολομέτωπη συντονισμένη επίθεση από ετερόκλητες δυνάμεις, δεν σταμάτησε η εργοδοσία να επιτίθεται ανελέητα στα δικαιώματά μας.

Στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα την αντεργατική πολιτική που σχεδιάζουν μαζί με την Κυβέρνηση απέναντι στα δικαιώματά μας, προχώρησε σε μια σειρά κλεισίματος καταστημάτων, ανακοινώνοντας μάλιστα την απόλυση όλων των εργαζομένων σε αυτά, αν και η ίδια πριν λίγο καιρό είχε δεσμευτεί εγγράφως στο Σωματείο ότι, όλοι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων αυτών θα μετατεθούν σε άλλα καταστήματα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Διοίκησης του Σωματείου, προκειμένου να σταματήσει τα όποια σχέδια των απολύσεων και όλοι οι συνάδελφοι να μετατεθούν σε άλλα καταστήματα και να μην απολυθεί κανείς.

Όπως άμεση και καθοριστική ήταν η παρέμβαση της διοίκησης του Σωματείου, στην προσπάθεια της εργοδοσίας για οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων με την καταβολή αποζημιώσεων, στο να μην φύγει κανένας συνάδελφος, παρά μόνο ελάχιστοι που οι ίδιοι το επιζητούσαν.

Στην προσπάθειά της αυτή η εργοδοσία, εκτός από τους  συνήθεις, βρήκε και άλλους απρόσμενους συμμάχους. Αυτούς που κρυφά από την νόμιμη διοίκηση του σωματείου μας, στις 02/10/2015 και ενώ είχαν φροντίσει επιμελώς την ημέρα αυτή, να στείλουν στο δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα το Σωματείο μας και την διοίκησή του, οι ίδιοι αυτόκλητοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο να στρογγυλοκάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, «σε σύσκεψη συμφιλίωσης»  όπως αναφέρει το σχετικό «ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ» που υπέγραψαν, προκειμένου, προφανώς, να αντιμετωπίσουν από κοινού, την συμβιβασμένη Διοίκηση του Σωματείου στον Μαρινόπουλο, όπως λένε, που απαιτούσε και τελικά πέτυχε να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι και να μετατεθούν σε άλλα καταστήματα της εταιρείας!!!

Για την ιστορία και σύμφωνα πάντα με το «ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ» τους, «παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας την πλευρά των εργαζομένων, οι κυρίες Γκογκάκη Ντίνα και Τσαγκατάκη Μαρία καθώς και οι Μουσταφά Αχμέτ, Τζώρτζης Νικόλαος, Κομνηνός Γιάννης, Βασιλόπουλος Θάνος και Κυριακούλιας Παναγιώτης».

Ας ανατρέξουμε και ας θυμηθούμε την επαίσχυντη συμφωνία για την μείωση αποδοχών και επιδομάτων, μόνο στο Μαρινόπουλο και ας βγάλουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και για τότε και για τώρα, ο καθένας τα συμπεράσματά του!!!   

 

 

 

Συνάδελφοι τώρα είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης του καθένα μας. Συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας, να μην υποκύψουμε στην μοιρολατρία και στον ωχαδερφισμό, να μην αφήσουμε τον κάθε άσχετο και ανεύθυνο να μιλά για λογαριασμό μας. 

 

ØΝα οργανώνουμε με ακόμη  μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πάλη μας.

ØΝα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ενώσουμε, όλους τους εργαζόμενους στο Μαρινόπουλο,  μαζί με όλη την εργατική τάξη της χώρας μας,  προκειμένου όχι μόνο να αποκρούσουμε όλη αυτή την βαρβαρότητα που βιώνουμε, αλλά και  να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν.

ØΝα απαντήσουμε με γενικευμένη καθημερινή αγωνιστική επίθεση σε τυχόν  σενάρια για παραπέρα μείωση προσωπικού, μισθών ή και κλεισίματος καταστημάτων και να απαιτήσουμε άμεσα προσλήψεις σε όλα τα καταστήματα

ØΝα απομονώσουμε τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, αλλά και όποιους «καλοθελητές προστάτες» μας πλησιάζουν σε κάθε χώρο δουλειάς, που με εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα θέλουν να μας κάνουν «οικειοθελώς» να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας ή προσπαθούν με συκοφαντίες και κακοήθειες να διαβάλουν την Διοίκηση του Σωματείου μας και να διασπάσουν την πάνω από τριάντα χρόνια αδιάρρηκτη ενότητά μας.

Ενωμένοι όπως πάντα σαν μία γροθιά,με μοναδικό σύμμαχο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, απομονώνοντας κάθε επαγγελματία διασπαστή, από όπου και αν προέρχεται, και αγωνιστικά να απαιτήσουμε:

 

üΝα σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν άμεσα όλοι οι απολυμένοι συνάδελφοί μας.

üΝα γίνουν άμεσα προσλήψεις σε όλα τα καταστήματα.

üΝα μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε 8ωρες και αορίστου χρόνου.

üΝα επιστραφούν όλα τα παράνομα και καταχρηστικώς παρακρατηθέντα από τους μισθούς μας και να επανέλθουν όλα τα επιδόματα που έχουν περικοπεί.           

üΑκύρωση της επαίσχυντης  συμφωνίας της Ο.Ι.Υ.Ε και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών και με την οποία ναρκοθετήθηκαν τα επιδόματα, αλλά και  επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως στις 31/12/2009.

üΥπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/10/2015!!!

Όλοι στο δρόμο μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά. Να μην λείψει κανείς.

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr